Google My Business millora el teu posicionament web i atreu més clients.

En altres ocasions hem parlat en aquest blog de Google My Business, l’eina que ofereix Google a tots els que tenim negocis físics per gestionar la nostra presència, en el cercador, en Internet, si encara no estàs gestionant la informació del teu negoci en Google My Business, no hauries de perdre ni un minut més per fer-ho.

Aquesta eina de Google, que ens permet aparèixer en els resultats de Google sense necessitat de tenir una pàgina web, pot ser un aliat el nostre a l’hora de ser trobats per nous usuaris si optimitzem correctament la nostra informació.

Segons l’últim estudi de Google sobre els micromoments, quan les persones busquen en dispositius mòbils per ajudar-se en les decisions:

Tenen una probabilitat un 57% més alta de visitar una botiga.
Tenen una probabilitat un 40% més alta de trucar a la botiga.
Tenen una probabilitat un 51% més alta de realitzar una compra, i puja al 65% si tens botiga online.

Recomanacions per millorar el teu posicionament

Com dèiem abans, Google My Business pot ser un gran aliat perquè nous clients ens descobreixin. Cada vegada les cerques des del mòbil són més importants i segur que més d’un busca habitualment en Google restaurants, sabateries o tallers mecànics quan es troba en una zona o ciutat que no coneix.

Davant aquestes cerques, Google tractarà de mostrar-te, per davant d’altres resultats, locals o negocis que es troben prop de la teva localització. Aquests resultats tenen en compte tres factors, de manera que un local que està més lluny d’un usuari pot aparèixer per davant d’un altre que està més a prop, ja que encaixa millor amb la cerca de l’usuari.

Aquests tres factors són:

.-Rellevància o el ben que el negoci encaixa amb la cerca de l’usuari.
.-Distància o el lluny que el local està de la localització especificada en la cerca o de l’usuari, si aquest no especifica localització.
.-Protagonisme: com més conegut és el teu negoci, més possibilitats hi ha que apareguis en els resultats. Per protagonisme es refereix a aquests locals o llocs que tothom coneix, com un museu, un hotel històric o una tenda distintiva. Per determinar el protagonisme d’un negoci, es basa en informació que hi ha a la web sobre el mateix (articles, esments en blogs, enllaços en directoris…), així com en el sentiment positiu cap al teu negoci dels usuaris que realitzen reviews sobre el mateix.

Encara que és impossible saber amb certesa la fórmula de l’algorisme de Google, algunes recomanacions que ens ajudaran a millorar el nostre posicionament amb Google My Business són les següents:

  • Verifica la teva localització. Aquest punt és important, ja que és la forma que té Google de saber que el teu negoci està on dius que està. Si has sol·licitat la verificació i no reps la carta, investiga què pot estar ocorrent para no rebre-la.
  • Mantingues actualitzada i completa la teva informació. Encara que pensem que amb afegir el nostre nom, adreça, telèfon i un parell de fotos hem completat la fitxa del nostre local, estem confosos. A més de la informació comentada anteriorment, afavorirà la nostra visibilitat incloure informació actualitzada sobre els horaris, així com afegir imatges exteriors com a interiors del local, dels productes que venem i si varien de temporada en temporada mantenir-les actualitzades i, fins i tot, de l’equip que hi ha darrere de l’atenció dels nostres clients. Quanta més informació oferim a Google sobre el nostre negoci, millor ho entendrà i podrà determinar cuán rellevants som per a la cerca dels usuaris.
  • No desatenguis els comentaris que facin els usuaris. Un negoci amb opinions d’usuaris i que aquestes siguin gestionades és sempre positiu. A més, les opinions positives i de qualitat afavoreixen la visibilitat del teu negoci.
Tota la gestió des del mòbil

Una excusa molt comuna entre pimes i autònoms quan parles d’eines noves o de no tan noves que tenen novetats és la falta de temps. Bastant tenen amb atendre el seu negoci, que els seus clients estiguin satisfets i que els seus treballadors es trobin bé en el treball, com para també haver de treure temps per encarregar-se de “aquestes coses” d’Internet. És totalment entendible que no sempre es disposi de recursos per comptar amb algú especialitzat que assessori i gestioni la presència del nostre negoci negocio online i toc fer una mica més “al Juan Colomo”.

Però no per això hem de deixar-ho de costat. És indiscutible que cal estar en Internet, potser no és el moment de muntar un ecommerce, però abans d’arribar a això hi ha moltes opcions que ens permeten tenir presència en el mitjà online, i una d’elles és Google My Business.

L’última versió de l’aplicació de Google My Business, almenys la versió de iOS que és la que he provat jo, permet fer tota la gestió i actualització de la informació del teu negoci des del propi telèfon:

  • Actualitzar horaris, telèfon i informació.
  • Afegir horaris especials..
  • Inserir productes
  • Pujar fotos des de la galeria d’imatges des del nostre telèfon i, fins i tot, prendre-les directament i pujar-les.
  • Realitzar publicacions directament a la nostra pàgina de Google Plus o pujar vídeos al nostre canal de YouTube.
  • Revisar tant les estadístiques del nostre negoci en Google com fer seguiment de les mètriques bàsiques de la nostra pàgina web amb Google Analytics, si la tinguéssim.
  • Veure i respondre a les ressenyes (valoracions) que ens deixin els nostres clients.
  • Fins i tot saber quanta gent ha interactuat amb el botó de trucar per telèfon i obtenir indicacions per arribar al teu establiment.

Com pots veure tenir la teva fitxa de Google My Busisness no requereix coneixements de programació, o altres especialitzacions informàtiques, i ho pots gestionar tot des del mòbil.

Si vols una consultoria o formació pròpia, demana informació sense cap compromís per aquest mitjans.
Formulari de contacte o al telèfon 622 22 92 36